Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2011 17:48 - Защо са необходими профилактичните прегледи при стоматолог ? www.aleksandarvalev.com
Автор: aleksandarvalev Категория: Други   
Прочетен: 6531 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 11.04.2020 10:53


         При профилактичен преглед могат да се диагностицират кариеси в много ранен етап , много преди да е започнало такова разрушаване на зъба , което пациентът би могъл да усети при докосване с език . Лечението на рано диагностициран кариес е свързано с по-малко отнемане на твърди зъбни тъкани , което от свя страна увеличава шанса зъбът да остане жив и гарантира по-дългият живот на възстановяването . Колкото и банално да звучи профилактичният преглед ще ви спести пари . Лечението на малък кариес е много по-евтино от кореново лечение , поставяне на  корона и да не говорим за възстановяване на липсващ зъб с мост или имплант . Много разпространено е становището " нищо не ме боли ,значи всичко е наред " .Обикновенно кариесът протича безсимптомно . Появата на силни болки е сигурен признак за възпаление на нерва на зъба , което налага неговото умъртвяване .
         Повечето пациенти губят зъбете си не от кариес и неговите усложнения , а от увреждането на около зъбните тъкани .Възпалението на венците и стопяването на костта води до разклащане на зъбите и тяхната загуба . Доброто измиване с четка и паста и ежедневното почистване с конец е задължително , но абсолютно недостатъчно , ако искаме да запазим зъбите си до осемдесет годишна възраст . Зъбният камък и плака разположени под венеца могат  да бъдат премахнати само от зъболекар в зъболекарски кабинет . Препоръчително е професионалното почистване на зъбите да се прави на всеки шест месеца .
         Ето един случай на кариеси диагностицирани при профилактичен преглед . След първата снимка пациентът ги определи , като " малки " .
image
         Ето как изглежда подвенечният зъбен камък :image
      www.aleksandarvalev.com



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: aleksandarvalev
Категория: Бизнес
Прочетен: 71341
Постинги: 7
Коментари: 2
Гласове: 9
Архив